Начало arrow Новини arrow Летище Стара Загора може да бъде дадено на концесия на испански консорциум
Летище Стара Загора може да бъде дадено на концесия на испански консорциум

До май 2010 г. се очаква прехвърлянето на собствеността на Летище Стара Загора към Министерството на транспорта да е факт. След това ще бъде открита процедура по преотстъпването му на концесия. Тази форма доказа функционалността си и у нас, след като летищата на Бургас и Варна бяха отдадени на концесия на Фрапорт, коментира Иван Нойков, управител на Летище Стара Загора ЕООД.

Има вече образувана преписка за прехвърлянето на земята за управление и ползване от МО към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

През април - май 2010 г. най-късно актът по прехвърлянето на собствеността ще е факт и транспортното министерство ще има свобода на инициативата и може да подготви и открие ПРОЦЕДУРА ЗА ОТДАВАНЕТО НА ЛЕТИЩЕТО НА КОНЦЕСИЯ. Тази форма доказа функционалността си и у нас, откакто преди 2 - 3 години летищата Бургас и Варна бяха отдадени на концесия на фрапорт.

До момента интерес към летище Стара Загора демонстрира испански консорциум. Държавата в лицето на министерството няма към момента нито ресурс, нито интерес от реконструкция и модернизация на нашето летище и съответно за експлоатация по предназначение. Консорциумът поема ангажимента за реконструкция и модернизация, и за ползване на летището и това бе потвърдено на тяхна среща със зам.-министър Камен Кичев.

Подготовка за процедура за концесия върви около 2 години. Ако всичко е наред през 2011 г. ще се финализира работата по документацията и ще може да се открие процедурата за отдаване.

Българската асоциация на вносителите на агротехника избра Летище Стара Загора за домакин на една от най-мащабните си изяви - международното селскостопанско изложение Зара агро 2009. Летище Стара Загора вече ще бъде ежегодно домакин на изявата ЗАРА АГРО. Събитието ще се проведе в началото на май.

Източник: ТПП - Стара Загора 
Последна промяна ( 26 февруари 2010 )
 
< Предишен   Следващ >

bg.pngeu.png
Програма ФАР – BG 2004/016-711.11.04 Подкрепа за повишаване конкурентноспособността на
българските предприятия / Безвъзмездна помощ за публично-частно партньорство - Проект:

Партньорство за създаване на Регионален център за привличане на инвестиции в област Стара Загора
Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България.
Изложените в тази Интернет страница възгледи са на автора и по никакъв начин
не отразяват официалната позиция на ЕК.
Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора

Сертификати

  fdi-strategy-stara-zagora.jpg micro-fdi-strategy-stara-zagora.jpg

Latest Companies


Warning: main(components/com_mtree/language/english.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/szedabg/public_html/invest-stara-zagora/modules/mod_mt_listing.php on line 23

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'components/com_mtree/language/english.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/szedabg/public_html/invest-stara-zagora/modules/mod_mt_listing.php on line 23

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: mtlanguage in /home/szedabg/public_html/invest-stara-zagora/modules/mod_mt_listing.php on line 24