Начало arrow Новини
Новини
Завод за електромобили ще започне да функционира в Стара Загора

Първият в страната завод за електромобили ще започне да функционира до края на тази година в Стара Загора. Това съобщи инженер Енчо Енев, който е консултант по проекта на английския инвестиционен фонд Куоръс венчър.

В създаването на завода Фондът влага средства в размер на седемцифрена сума в евро. Във финансирането ще се използват и различни схеми по европейски програми.

Поводът именно Стара Загора да се избере от инвеститорите за иновативния завод е факта, че градът на липите разполага с добра кадроваобезпеченост за такъв вид производство.

Последна промяна ( 14 февруари 2011 )
 
Кнауф България открива завод за гипсокартон до Гълъбово

На 17 юни 2010 г. (четвъртък) от 11.30 ч. в село Медникарово, община Гълъбово ще се състои откриване на завод за гипскартонени плоскости на "Кнауф България".

Инвестицията в размер на 120 млн. лева е направена за изграждането на завода за производство на гипскартонени плоскости. Новият завод е най-модерната към настоящия момент инсталация в групата "Кнауф" с производствен капацитет от 30 млн. м2 гипскартонени плоскости и използва над 350 тона технически гипс /REA - Gips/ като суровина.

Последна промяна ( 25 май 2010 )
 
На 13 май в Пловдив се състоя представяне на инвестиционния потенциал на община Стара Загора
На 13 май 2010 г. в Конферентната зала на Палата 10 на Международен Пролетен Панаир - Пловдив 2010, АГЕНЦИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ - Стара Загора представи презентация на тема инвестиционен потенциал на регион Стара Загора и в частност индустриална зона „Еленино". Агенцията представи наградите на община Стара Загора - второ място в конкурса на  FDi Magazine (нова главна дирекция на  Financial Times Ltd, специализирана в области, свързани с привличането и насърчаването на преките чужди инвестиции) "Градове и региони на бъдещето 2012 категории: в категорията „Първите 5 FDi града за привличане на преки чужди инвестиции в Източна Европа", и в категорията „Първите 5 FDi микро-градове  за привличане на преки чужди инвестиции в Европа. Целта на презентацията бе и запознаване на присъстващите с възможностите за инвестиции и бъдещите планове за развитие на регион Стара Загора.
Продължава...
 
Проект Strategy-Train предлага информация за разработване на фирмена стратегия и учебни материали

Уважаеми собственици и мениджъри на МСП,
Възползвайте се от предизвикателството - разработете стратегия на фирмата си и подобрете конкурентните си предимства - не само по време на криза!

Проектът Strategy-Train предлага информация за разработване на фирмена стратегия, учебни материали, както и насоки за наставници и преподаватели. На специализирания сайт ще можете да потърсите по-подробна информация за платформата в ръководството за потребители или да започнете с кратка проверка на „готовността на стратегията“ Ви с помощта на инструмента за диагностика. Също така  директно да преминете към учебните материали / учебните модули или да научите повече за проекта Strategy-Train!

Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора има удоволствието да Ви покани на презентацията на проекта - 13.05.2010 г - 9.45 ч. Палата 10, Пловдивски панаир. Заповядайте !!!

 
Подписват договора с изпълнителя на лот 2 на "Тракия"

Днес в сградата на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще се състои подписването на договора с фирмата, която беше избрана за изпълнител на лот 2 на автомагистрала "Тракия" - Обединение "Магистрала Трейс".

Изграждането на 31.8-километровия участък от Стара до Нова Загора се очаква да стартира на 3 май. Според предварителните разчети един километър ще струва 4.23 млн. лв. - сума, калкулирана от рекордно ниската цена, която консорциумът, състоящ се от две български фирми ("Трейс груп холд" и "СК 13 холдинг"), предложи - 137,868 млн. лв.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 15 от 27

bg.pngeu.png
Програма ФАР – BG 2004/016-711.11.04 Подкрепа за повишаване конкурентноспособността на
българските предприятия / Безвъзмездна помощ за публично-частно партньорство - Проект:

Партньорство за създаване на Регионален център за привличане на инвестиции в област Стара Загора
Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България.
Изложените в тази Интернет страница възгледи са на автора и по никакъв начин
не отразяват официалната позиция на ЕК.
Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора

Сертификати

  fdi-strategy-stara-zagora.jpg micro-fdi-strategy-stara-zagora.jpg

Latest Companies


Warning: main(components/com_mtree/language/english.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/szedabg/public_html/invest-stara-zagora/modules/mod_mt_listing.php on line 23

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'components/com_mtree/language/english.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/szedabg/public_html/invest-stara-zagora/modules/mod_mt_listing.php on line 23

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: mtlanguage in /home/szedabg/public_html/invest-stara-zagora/modules/mod_mt_listing.php on line 24